|
I don't know, but I think it was published in France in the mid 1980's.
It was called something like:
"Etsi Arhise o Emfilios"
The cover had a sketch of a rifle and a Union Jack (British Flag) on it.
Inside it listed many villages in Kostur and who was arrested, tortured etc.
It was entirely in Greek, so I had to get my parents to read it out aloud to me, but it had some very useful information - not least the mentioning of my fathers aunty in a famous incident where she was brutally publicly tortured and humiliated in the most demeaning way possible.
I don't remember anything else as it was at least 10 to 12 years ago that an old guy lent it to me and he has since passed away.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γαλλία στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Ήταν κάτι που ονομάζεται:
""Ετση Αρχησε ο Εμφηληοσ""
Το εξώφυλλο είχε ένα σκίτσο του καραμπίνα και μία Ένωση Jack (βρετανική σημαία) σε αυτό.
Μέσα σε αυτό αναφέρονται πολλά χωριά στην Καστοριά και ο οποίος συνελήφθη, βασανιστήρια κλπ.
Ήταν εντελώς στα ελληνικά, γι 'αυτό έπρεπε να τους γονείς μου να το διαβάσω φωναχτά αναφέρονται σε μένα, αλλά είχε κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες - αν μη τι άλλο η αναφορά μου πατέρες aunty σε ένα διάσημο περιστατικό όπου είχε βασανιστεί βάναυσα το δημόσιο εξευτελισμό και στην τις πιο ταπεινωτικές δυνατό τρόπο.
Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο καθώς ήταν τουλάχιστον 10 με 12 χρόνια πριν, ότι ένας γέρος δανείσει σε μένα και αφού έχει περάσει μακριά.
|