vodenka wrote:
Από ΄δω και πέρα εγώ θα σε αποκαλώ Τουρκοέλληνα γιατί κατά την δική μου άποψη όλοι η Έλληνες της Μακεδονίας έχουν Τουρκική καταγωγή.
ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΝ ΣΥΝΔΡΟΜΟΝ !
Βλέπω σε κατέχει και σένα, Βοντένκα !!
Είναι γεγονός ότι, όπως γράφουν όλα τα βιβλία σχετικά με την Ιστορία των Βαλκανίων τα τελευταία 100 χρόνια, η ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 είχε καταλυτική επίδραση στην πληθυσμιακή σύνθεση της Ελληνικής Μακεδονίας.
Αντί της "Μακεδονικής Σαλάτας" των Τούρκων, Σλάβικης καταγωγής (Βουλγάρων + Μακεδόνων), Ελλήνων και λίγων Βλάχων, Αλβανών, Ρομά και Εβραίων, το 1928 η Ελλ. Μακεδονία είχε :
79% Ελληνες (35% γηγενείς + 44% πρόσφυγες)
7% Ελληνες Σλαβόφωνους (ή, όπως τους αποκαλείτε, Πρεντάβνικ Γκρκμάνι)
6% Μακεδόνες(*)
4% Εβραίοι
3% Βλάχοι ( με ελληνική συνείδηση)
1% διάφοροι
Είναι φανερό ότι το 44% των προσφύγων, που αντικατέστησε Τούρκους κυρίως και Βουλγαρους, άλλαξε τη μορφή της Μακεδονίας.
Ετσι η παρηγοριά σας, Υμών των ολίγων Μακεδόνων που απομείνατε, είναι να μας αποκαλείτε Τούρκους.
Παρά το γεγονός ότι τε ελληνικά σχολεία στη Μ. Ασία ήταν 2400 και πλέον με 120.000 μαθητές.
Πόσα Μακεδονικά σχολεία υπήρχαν το 1900 ?
Δεν πειράζει, αν το να μας αποκαλείτε Τούρκους σας εντείνει το Εθνικόν Φρόνημα, συνεχίσατε την ένδοξον πορείαν Υμών !
(*) Τα στατιστικά φύλλα του 1928 σας αποκαλούν διαφορετικά. ΕΓΩ σας ονομάζω Μακεδόνες.