SouthernNeighbour wrote:
vodenka wrote:
RMK wrote:
πόσο καιρό μπορεί Ελλάδα να καλύψει επάνω τις μειονότητες;
Όχι πολύ, ακόμα!
Not for much longer!
Πολυ φοβαμαι οτι η Ελλαδα δε προτιθεται να αναγνωρισει Εθνικη μειονοτητα μεσα στο εδαφος της.Η Τουρκια που ειναι ουσιαστικα ο μοναδικος λογος σοβαρης απειλης για την ακεραιοτητα της Ελλαδας, επι 100 χρονια σχεδον προσπαθει να υποχρεωσει την Ελλαδα να αναγνωρισει Τουρκικη μειονοτητα με κανενα αποτελεσμα μεχρι σημερα...Η κατασταση μαλλον θα συνεχιστει ad infinitum....
Με μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω οτι η ραχοκκοκαλια του Ελληνισμου δεν επιτρεπει καποια τετοια κινηση...Μη ξεχνας οτι ο ''Ελληνισμος'' βασιστηκε πανω σε αυτες τις στρεβλες ιδεοληψιες ωστε να πετυχει σημερα ενα γερο εθνικο κορμο για τους Ελληνες απανταχου της υφηλιου...Μεγαλα θυματα της Ελλαδας στο βωμο του Ελληνισμου δεν υπηρξαν μονο οι μειονοτητες στα εδαφη μας (αν κ αυτοι ηταν οι τραγικοτερες φιγουρες)αλλα κ πολλοι ''αλυτρωτοι'' Ελληνες που συνηγορησαν στο να δεχτουν τις διδαχες αυτου του στρεβλου ''Ελληνισμου'' με πρωτο κ μεγαλυτερο θυμα για μενα σημερα την Κυπρο και τον Κυπριακο ''Ελληνισμο''.....
Σε πρώτη φάση, εμένα δεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα να αναγνωρίσει μειονότητες, αφού είναι δικαίωμα της να μην το κάνει. Ούτε εγώ επιθυμώ να θεωρούμε μειονότητα, στον τόπο μου. Εκείνο που απαιτώ από το ελληνικό Κράτος είναι να μπορώ να ζω με τα δικαιώματα του πολίτη, τα οποία σήμερα μου τα καταπατά το ίδιο το Κράτος. Θέλω να πάψουν οι διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών που έχουν άλλη εθνική ταυτότητα. Ας με λένε Ελληνίδα, επίσημα, αρκεί εγώ να μπορώ επίσημα να αυτοαποκαλούμε Μακεδόνισα, στους συλλόγους, στα ΜΜΕ, δημόσια παντού. Και η Γαλλία δεν αναγνωρίζει μειονότητες αλλά ο κόσμος εκεί έχει πλήρη ελευθερία να αυτόπροσδιορίζεται και να ενεργεί, μέσα στα πλαίσια του νόμου, όπως θέλει.