* Return to the MakNews.com Homepage *Macedonia Forum

Macedonian discussion forum for News and Macedonian affairs.
It is currently 21 May 2012 17:30

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: RICHARD HOLBROOK
PostPosted: 13 Dec 2008 09:49 

Quote:
μάλλον ΝΑΙ

Δηλαδή η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη, ο Πόντος, κτλ. δεν είναι ελληνικά εδάφη, ιστορικά, όποτε καλώς είναι εκτός ελληνικών συνόρων! Τι νόημα έχει τότε ο πιο πάνω ελληνικός χάρτης;
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε ενωμένα έθνη κάτω από μια μοναδική κρατική οντότητα, αλλά τα ιστορικά δεδομένα θα τα λαμβάνω υπ' όψη μου, όπως κάνουν και οι Έλληνες. Η Μακεδονία διαμελίστηκε το 1913 και ΕΝΑΣ λαός μοιράστηκε σε 3-4 Κράτη. Είναι ιστορικό γεγονός και θα το λέω. Πουθενά δεν είπα ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να διορθώσουμε το ιστορικό γεγονός. Απλά λέω ότι και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι πρέπει κάποια στιγμή να το δεχθούν, ακόμα και αν δεν τους συμφέρει.
Άλλωστε και η άφιξη των προσφύγων από Τουρκία και η ανταλλαγή πληθυσμών είναι ιστορικό γεγονός που δεν αλλάζει και έγινε αποδεκτό από όλους (Έλληνες και Μακεδόνες).

Profile  

PostPosted: 13 Dec 2008 10:03 

Ποτε δεν είπα ότι στην Μακεδονία (ολόκληρη) ζούσαν μόνο Μακεδόνες. Αλλά μόνο οι Μακεδόνες αυτοροσδιορίζονταν ως τέτοιοι : οι άλλοι λέγανε τι ήταν, ΠΑΝΤΑ! (Τουρκοι, Αλβανοι, Βλαχοι, Τσιγγανοι, κτλ).
Απλά δεν έχω πληροφόρηση για κάτοικους Έλληνες που να μην ήταν Ελληνορθόδοξοι, γενικώς. Υπήρχαν κάπου αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Έλληνες αλλά όχι και Ελληνορθόδοξοι συγχρόνως; Δεν νομίζω.

Profile  

PostPosted: 13 Dec 2008 10:58 

TerraNova wrote:
vodenka wrote:
Ποτε δεν είπα ότι στην Μακεδονία (ολόκληρη) ζούσαν μόνο Μακεδόνες. Αλλά μόνο οι Μακεδόνες αυτοροσδιορίζονταν ως τέτοιοι : οι άλλοι λέγανε τι ήταν, ΠΑΝΤΑ! (Τουρκοι, Αλβανοι, Βλαχοι, Τσιγγανοι, κτλ).
Απλά δεν έχω πληροφόρηση για κάτοικους Έλληνες που να μην ήταν Ελληνορθόδοξοι, γενικώς. Υπήρχαν κάπου αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Έλληνες αλλά όχι και Ελληνορθόδοξοι συγχρόνως; Δεν νομίζω.

Mα και οι Μουσουλμάνοι Βούλγαροι δεν προσδιορίζονταν ως Βούλγαροι,αλλά ως Τούρκοι και κάποτε ίσως απλά Μουσουλμάνοι(ή Πομάκοι).
Αντίστοιχα οι Έλληνες που είχαν εξισλαμιστεί στην περιοχή του Αλιάκμονα (Βαλαάδες) κατά κανόνα ΔΕΝ αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες.

Οι Μακεδόνες όμως, οποία θρησκεία και να έχουν, πάντα Μακεδόνες είναι!

Profile  

PostPosted: 13 Dec 2008 11:10 

TerraNova wrote:
vodenka wrote:
TerraNova wrote:
vodenka wrote:

Mα και οι Μουσουλμάνοι Βούλγαροι δεν προσδιορίζονταν ως Βούλγαροι,αλλά ως Τούρκοι και κάποτε ίσως απλά Μουσουλμάνοι(ή Πομάκοι).
Αντίστοιχα οι Έλληνες που είχαν εξισλαμιστεί στην περιοχή του Αλιάκμονα (Βαλαάδες) κατά κανόνα ΔΕΝ αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες.

Οι Μακεδόνες όμως, οποία θρησκεία και να έχουν, πάντα Μακεδόνες είναι!

Aυτή είναι η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.
Λάθος μεν,σεβαστή δε.

http://www.youtube.com/watch?v=0zZYkut2oCQ
http://www.youtube.com/watch?v=SfLR6jGC ... re=related

Profile  

PostPosted: 13 Dec 2008 14:40 

vodenka wrote:
Οι Θρακιώτες είναι Έλληνες η Τούρκοι; Ποιος μπορεί να αυτoπροσδιορίζεται ως Θρακιώτης; Η ως Βόρειο Ηπειρώτης; Η ως Μικρασιάτης, κτλ;

Θρακιώτικο έθνος δεν υπάρχει (Θρακιώτικη εθνοτική ομάδα μπορούν ίσως να θεωρηθούν οι Πομάκοι αν και δεν έχουν αυτόνομη εθνική συνείδηση), επομένως ο όρος έχει μόνο γεωγραφική διάσταση. Θρακιώτης είναι όποιος μένει στη Θράκη. Τόσο απλά. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα, απλά συνήθως οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τους όρους αυτούς για να αναφερθούμε μόνο στους ομοεθνείς μας που προέρχονται από τις περιοχές εκείνες.

Ακόμα δεν είπες πού ακριβώς κάνω προπαγάνδα λέγοντας ψέματα.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC