@vodenka
Quote:
Pegasus, Υπάρχουν Έλληνες και υπάρχουν Μακεδόνες όπως υπάρχουν Ιταλοί και Γάλλοι. Είναι δυο διαφορετικοί λαοί. Εάν εσύ αυτοαποκαλείσαι Έλληνας (δηλαδή ανήκεις στο Ελληνικό Έθνος) δεν μπορεί να ανήκεις και στο Μακεδονικό Έθνος (εκτός εάν είσαι μισός Έλληνας και μισός Μακεδόνας από γονείς που ανήκουν σε αυτά τα δυο έθνη). Λοιπόν, στο φόρουμ το Μακεδονικό θα αναφέρεσα, στους Μακεδόνες ως Μακεδόνες (σκέτο) και στους Έλληνες ως Έλληνες.
Συμφωνώ ότι είναι ξεχωριστός λαός αλλά δε θεωρώ ακριβές το να προσδιορίζεται ως μακεδονικός, λες και οι μόνοι Μακεδόνες είναι αυτοί. Χρησιμοποιώ πλέον τον όρο Makedonski και Makedonija αντί του Βόρεια Μακεδονία και Βορειομακεδόνες έτσι ώστε και να μπορώ να γράφω εδώ και να μη χρησιμοποιώ ανακριβή ορολογία.
Quote:
Εγώ που είμαι Μακεδόνισα της Αιγαιατικης Μακεδονίας καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να αυτοαποκαλούμε Βόρειο Μακεδόνισα, για να δηλώσω ότι εγώ και οι κάτοικοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανήκουμε στο ίδιο έθνος, αν και πολίτες διαφορετικών Κρατών.
Είσαι Ελληνίδα υπήκοος Βορειομακεδονικής καταγωγής που κατοικεί στη Νότια ή Ελληνική Μακεδονία (σύμφωνα με τη δική μου ορολογία). Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα, ειλικρινά.
Quote:
Το όνομα της Μακεδονίας μας ανήκει και δεν έχουμε σκοπό να το μοιραστούμε με κανέναν. Από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει τη νομική δυνατότητα να αλλάξει το όνομα της βόρειας επαρχίας της και να την πει όπως θέλει και έτσι να αυτοαποκαλούνται οι Έλληνες κάτοικοι της (για να μην γίνει μπέρδεμα). Για εμάς τους Μακεδόνες, πάλι Μακεδονία θα λέγεται και εμείς θα αυτοαποκαλούμαστε Μακεδόνες (σκέτο).
Το όνομα της Μακεδονία ανήκει σε όλους όσοι μένουν εκεί κι εκεί δε μένουν μόνο Makedonski αλλά κι Έλληνες και Βούλγαροι και Αλβανοί και και και...
Δεν έχει κανένα λόγο η Ελλάδα να αλλάξει το όνομα της περιφέρειας Μακεδονία και να αφήσει το γειτονικό κράτος να μονοπωλεί έναν πασίγνωστο και συναισθηματικά φορτισμένο όρο. Κι εγώ μπορώ να σε ρωτήσω "γιατί δεν το αλλάζετε εσείς;". Αυτό λέγεται κολοκυθιά. Όπως μοιραζόμαστε το έδαφος της Μακεδονίας, μπορούμε να μοιραστούμε και το όνομα, γιατί είναι τόσο κακό αυτό;
Quote:
Όσο για την αρχαιολογία και τον Μέγα Αλέξανδρο, να είσαι σίγουρος ότι κανένας από τους αρχαίους δεν θα παραπονεθεί για την αλλαγή του ονόματος, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Κανείς δεν μπορεί να μιλά στο όνομα νεκρών ανθρώπων.
Για να επανέλθω στο θέμα, υπάρχει κανείς εδώ που αμφιβάλλει ότι ο Χόλμπρουκ δεν έδρασε υπέρ της Ελλάδας ή της Makedonija αλλά υπέρ της χώρας του;