vodenka wrote:
Την εποχή της κατάληψης της Μακεδονίας, ακόμα και σύμφωνα με στοιχεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μόνο το 10% περίπου του πληθυσμού αποτελείτο από ελληνόφωνες Μακεδόνες, ενώ το 40% αποτελείτο από σλαβόφωνες Μακεδόνες και το υπόλοιπο 40% από Μουσουλμάνους Μακεδόνες.
Αυτό που μου αρέσει στον Νακρατζά είναι η ευκολία με την οποία χαρακτηρίζει τον ....Κεμάλ 'Μακεδόνα Μουσουλμάνο' !!
Αυτοί οι 40% 'Μακεδόνες Μουσουλμάνοι' γιατί μιλούσαν Τούρκικα ?
Κατά τα άλλα, και κατά λέξη να τον πιστέψουμε, έχουμε :
Σε ολόκληρη τη Μακεδονία, 2.25 εκ, άρα έλληνες 225.000
Στην σημερινή Ελλ. Μακ, 1.15 εκ
Εξ αυτών 500 χιλ. Μουσουλμάνοι ανταλλαγέντες
Εβραίοι 70 χιλ τουλάχιστον
Λοιποί ξένοι 80 χιλ.
Αρα Σλαβόφωνοι στη σημερινή Ελλ.Μακ :
1.150.000 - 225.000 - 70.000 - 80.000 = 275.000
Εξ αυτών μετά το Νεϊγύ έφυγαν στη Βουλγαρία 135.000
Απομένουν 140.000
Στην απογραφή του 1928 μόνο 82.000 χαρακτηρίζονται Σλαβομακεδόνες, προφανώς οι λοιποί είναι έλληνες σλαβόφωνοι τους οποίους με ευγένεια χαρακτηρίζετε Γκραικομάνι και Πρεντάβνικ.
Από τότε, λόγω Μεταξά (όντως έκανε διώξεις), εμφυλίου κλπ έχετε μείνει περίπου 60.000 το μέγιστο.
Αυτά όταν τα λέω εγώ, παίρνοντας σοιχεία από την σελίδα της CIA, είμαι φανατικός κλπ. Τώρα που βγαίνουν και από τον Νακρατζά ?????
vodenka wrote:
Σχετικά ολιγάριθμα πληθυσμιακά στοιχεία της Μακεδονίας αποτελούσαν οι λατινόφωνοι Βλάχοι, οι Αλβανοί, οι Εβραίοι και οι Τσιγγάνοι. Πλειοψηφικό στοιχείο αποτελούσαν οι Εβραίοι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Αυτά πέστα στους γνωστούς Φορουμίστες που μας χαρακτηρίζουν Αρβανιτόβλαχους !
Και πάλι, όταν τα λέω εγώ κλπ....
vodenka wrote:
Για τον ελληνικό εθνικισμό της εποχής εκείνης μέγιστος κίνδυνος υπήρξε ο αναδυόμενος μακεδονικός εθνικισμός, ή έναρξη του οποίου τυπικά σηματοδοτείται το 1897, οπότε και έλαβε χώρα το πρώτο συνέδριο των Μακεδόνων στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή του εθνικού τους ήρωα Ντέλτσεφ.
Αυτό είπα ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ, και μάλιστα θέτω την έναρξη λίγο πιό πίσω, γύρω στο 1870, και καθυβρίσθην !!!
vodenka wrote:
Με τις προαναφερθείσες εξεργασίες, σε συνδυασμό με τη αναχώρηση το 1924 των 500.000 Τούρκων της Μακεδονίας στην Τουρκία, και την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους ναζί, η εθνολογική σύσταση της ελληνικής Μακεδονίας μεταβλήθηκε κατά 90 % σε ελληνική.
Βρε Βοντένκα, αυτό δεν λέω και εγώ και με βρίζετε ???
vodenka wrote:
Με αυτήν την προϊστορία της εθνολογικής σύστασης της Μακεδονίας μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι σήμερα ο πληθυσμός της ελληνικής Μακεδονίας αποτελούμενος από 2 έως 2,5 εκατομμύρια κατοίκους συνίσταται κατά 90% από άτομα ελληνικής καταγωγής και μόνο 20.000 έως το πολύ 60.000 κάτοικοι είναι άτομα σλαβομακεδονικής ή μακεδονικής καταγωγής.
Εγώ του είπα να τα γράψει ???
vodenka wrote:
Θα ήταν γελοίο να υποστηρίζουν οι Μακεδόνες ή να υποστηρίζουμε εμείς οι Έλληνες ότι είμαστε απόγονοι κάποιων αρχαίων προγόνων.
Και αυτό το είπα, και άρχισαν να μου λένε ότι τα γεροντάκια θυμούνται τον Αλεξάνταρ, τον Χορό των Σπαθιών των ...αρχαίων Μακεδόνων και λοιπά φαιδρά, όπως π.χ. ότι η Πέτρα της Ροζέττας είναι γραμμένη ...Μακεδονικά (σημερινά Μακεδονικά !!!) κλπ.....
Βοντένκα, συμφωνώ μαζί σου ότι η Μακεδονική μειονότητα πρέπει να αναγνωρισθεί. Είναι βλακεία να φοβάσαι 60.000 ψυχές μέσα σε 2.5 εκ Ελληνες. Οχι βέβαια με όνομα σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, αλλά σύνθετο. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι ο Ελληνας Μακεδόνας δεν μπορεί να ανεχθεί κάποιον που δεν μιλά ελληνικά να λέι ότι είναι σκέτος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, λυπούμαι πολύ.
Αυτό που απορώ είναι για ποιό λόγο θα σε πείραζε να ονομάζεσαι ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ή ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ. Από τα ιστορικά στοιχεία είναι γνωστό ότι το κέντρο βάρους των Μακεδόνων (με τη δική σου έννοια της λέξης) ήταν στο Βορρά.
Οσο για τους ηλίθιους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν ότι σας εφεύρε ο ΤΙΤΟ, είναι απλά ανιστόρητοι και φανατικοί. Ο ΤΙΤΟ βοήθησε απλά μια κατάσταση, που άρχισε να διαμορφώνεται από το 1897 κατά Νακρατζά. Αυτό που έχω πεί και δεν βλέπω να το καταλαβαίνουν οι Μακεδόνες από την Αυστραλία, είναι το εξής :
Και οι Παλαιστίνιοι το 1948 δεν είχαν εθνική συνείδηση Παλαιστινίου, Η απόφαση 181 του ΟΗΕ μιλά για "Εβραϊκό τομέα" και "Αραβικό Τομέα". Σήμερα, μόνο ένας βλάκας δεν θα δεχθεί την ύπαρξη Παλαιστινιακής εθνικής συνείδησης. Διαμορφώθηκε μέσα σε 60 χρόνια.
Εντελώς ανάλογη είναι η δική σας περίπτωση : Η Μακεδονική εθνική συνείδηση διαμορφώθηκε τα τελευταία 110 χρόνια κατά Νακρατζά. (κατ' εμέ λίγο παραπάνω, περίπου 140 χρόνια).
Γιατί επομένως δεν ζητάτε ΑΥΤΟ ακριβώς, την αναγνώριση με βάση αυτή τη λογική, αλλά με μια φανατισμένη προπαγάνδα, στην Αυστραλία-Καναδά ιδίως, προσπαθείτε πάση θυσία να εμφανίσετε τους Ελληνες ως διαπράξαντες γενοκτονία το 1912, ως Αρβανιτόβλαχους κλπ ?
Αν ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι έτσι ζημιώνεις την δική σου προσπάθεια, λυπούμαι πολύ.