observer1 wrote:
vodenka wrote:
observer1 wrote:
vodenka wrote:
http://taxalia.blogspot.com/2009/01/blog-post_4736.html
Που είναι ο Γκρουέφσκι η η εντολή του; Εκτός εάν εννοείται ότι στην ελληνική κρατική τηλεόραση ότι λέγεται και ότι προβάλλεται είναι ελεγχόμενο από τον ίδιο τον Καραμανλή όποτε για σας το ίδιο ισχύει και για τη Μακεδονία!
Για σοβαρευτείτε λίγο (για πολύ δεν το βλέπω)!
Ας φροντίσουν οι Έλληνες κυβερνώντες να αλλάξουν τους ρατσιστικούς νόμους του 1982 περί "Ελλήνων το γένος" (αυτοί που έχουν ελληνικά γονίδια) και μετά ας ασχοληθούν με το ρατσισμό στις ξένες χώρες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.
Δηλαδή αγαπητή μου, πιστεύεις ότι αποδεικνύεται η μη εμπλοκή του Γκρούεβσκι? Ότι το εργάκι αυτό ήταν δημιούργημα απλά των "αρείων" Ντίμοβσκι και Πετροβσκα και λόγω της μεγάλης ελευθερίας του τύπου στη ΔτΜ (σε αντίθεση με τη δική μας) προβλήθηκε άνευ της έγκρισης του Νικόλα.
Εγω δεν το πιστεύω αυτό. Αμφιβάλλω αν το πιστεύεις κι εσύ στ' αλήθεια.
Το θρυλικό "taxalia" εμπλέκει και τ' όνομα μου? Μήπως ν' ανησυχώ??
ΥΓ: Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ως "Έλληνες το γένος" αυτούς που έχουν συνείδηση ελληνική. Όσο για τα γονίδια και για άλλα φασιστικά, απευθύνσου στις κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν από τα πενιχρά ταμεία τους αντίστοιχες έρευνες.
A, τώρα δεν είναι το "γένος" αλλά η συνείδηση! Και πως αποδεικνύεται αυτό στις Ελληνικές Αρχές για να μπορεί κάποιος να πάρει Ελληνική εθνικότητα (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ);
Εσύ είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά τα "πιστεύω" σου δεν είναι "εντολές" προς τους άλλους: ο καθ' ένας πιστεύει ότι θέλει. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, άλλοι πάλι ότι δεν υπάρχει. Θα ήταν βλακεία να προσπαθήσουν οι μεν να πείσουν τους δε.
Οι μελέτες των γονιδίων είναι πολύ χρήσιμες σε πολλά πεδία όχι όμως στο να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε "ράτσες" (ανώτερες, κατώτερες, καθαρές, μπασταρδεμένες): αυτό το κάνουν οι φασίστες όταν μιλούν για "ομογένεια" κάποιου λαού!
"Το θρυλικό "taxalia" εμπλέκει και τ' όνομα μου? Μήπως ν' ανησυχώ??"
Μπα, αυτό είναι το όνομα σου; Και το επώνυμο πιο είναι;
Κάνεις ένα βασικό λάθος. Όταν το ελληνικό κράτος διαχωρίζει (κακώς που το κάνει βέβαια) τους πρώην Έλληνες πολίτες που έχασαν την υπηκοότητα τους ως φυγάδες του Εμφυλίου πολέμου, το κάνει βάση της δράσης τους, της συμπεριφοράς τους και τον αυτοπροσδιορισμό τους και όχι βάση κάποιας ανύπαρκτης βάσης δεδομένων γεννετικού περιεχομένου. Ξέρεις καλά ότι υπάρχουν περιπτώσεις συγγενών που ο ένας επέστρεψε ως "Ελλην το γένος" και ο άλλος απορίφθηκε ως "μη Έλλην το γένος".
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολίτες σήμερα, κυρίως στα μέρη σου, πολλοί εξ αυτών είναι επιφανείς πολιτες, ακόμα και βουλευτές που έχουν συγγενείς "μη Έλληνες στο γένος" στην "άλλη πλευρά". Κι όμως το Ελληνικό κράτος τους θεωρεί "Έλληνες στο ένος". Είναι ή δεν είναι έτσι?
Το αληθινό ερώτημα (στο θέτω και πάλι) και ηθικό δίλλημα είναι αν πρέπει να χορηγηθεί ελληνική υπηκοότητα ή όχι σε κάποιους που αποδεδειγμένα δρουν ανθελληνικά.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμμένα άτομα για παράδειγμα, που κατ' εμέ τους αξίζει να μην τους επιτραπεί ουτε να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και υπάρχουν άλλοι δυστυχώς που στερούνται αυτού του δικαιώματος απλά γιατί εξέφρασαν απλά μία σαφή μη Ελληνική συνείδηση και τίποτε άλλο.
Κάποιον για παράδειγμα που βρίζει το σπίτι μου και την οικογένεια μου δεν τον θέλω στο σπίτι μου. Αν νομίζει ότι το σπίτι μου και είναι σπίτι του ας παει να βρει αλλού το δίκιο του. Εγώ δεν τον βάζω στο δικό μου σπίτι.
Θεωρώ (και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι) την τιμωρία δια της αφαίρεσης ιθαγένειας και δήμευση περιουσίας από τις πιο φασιστικές, απάνθρωπες και αντισυνταγματικές από όλες τις τιμωρίες, ακόμα και από την ποινή του θανάτου. Το κάθε κράτος έχει δικαίωμα να τιμωρεί κάποιον που έχει εγκλιματίσει και έχει προδώσει το Κράτος του οπίου είναι πολίτης, ειδικά σε καιρό πολέμου.
Αυτό το είδος τιμωρίας, όμως, είναι απαράδεκτο: μαζί με τον ένοχο για όποια εγκλήματα, τιμωρήθηκαν και οι οικογένειες τους, τα παιδιά τους. Δεν υπάρχουν συλλογικές ευθύνες όπως δεν υπάρχουν συλλογικές ποινές, σε ένα κράτος δικαίου.
Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την απλή έννοια της δημοκρατίας, τότε μη μιλάς καθόλου για δημοκρατία.
Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι μόνο το σπίτι των Ελλήνων το "γένος". Είναι το σπίτι και των Μακεδόνων και των Τούρκων και όλων των άλλων που αυτοπροσδιορίζονται αλλιώς, αλλά είναι Έλληνες πολίτες.