* Return to the MakNews.com Homepage *Macedonia Forum

Macedonian discussion forum for News and Macedonian affairs.
It is currently 21 May 2012 17:41

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Βρε Νικόλα, τι πίνεις και δε μας δίνεις?
PostPosted: 28 Jan 2009 14:38 

vodenka wrote:
http://taxalia.blogspot.com/2009/01/blog-post_4736.html
Που είναι ο Γκρουέφσκι η η εντολή του; Εκτός εάν εννοείται ότι στην ελληνική κρατική τηλεόραση ότι λέγεται και ότι προβάλλεται είναι ελεγχόμενο από τον ίδιο τον Καραμανλή όποτε για σας το ίδιο ισχύει και για τη Μακεδονία!
Για σοβαρευτείτε λίγο (για πολύ δεν το βλέπω)!
Ας φροντίσουν οι Έλληνες κυβερνώντες να αλλάξουν τους ρατσιστικούς νόμους του 1982 περί "Ελλήνων το γένος" (αυτοί που έχουν ελληνικά γονίδια) και μετά ας ασχοληθούν με το ρατσισμό στις ξένες χώρες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

Δηλαδή αγαπητή μου, πιστεύεις ότι αποδεικνύεται η μη εμπλοκή του Γκρούεβσκι? Ότι το εργάκι αυτό ήταν δημιούργημα απλά των "αρείων" Ντίμοβσκι και Πετροβσκα και λόγω της μεγάλης ελευθερίας του τύπου στη ΔτΜ (σε αντίθεση με τη δική μας) προβλήθηκε άνευ της έγκρισης του Νικόλα.
Εγω δεν το πιστεύω αυτό. Αμφιβάλλω αν το πιστεύεις κι εσύ στ' αλήθεια.
Το θρυλικό "taxalia" εμπλέκει και τ' όνομα μου? Μήπως ν' ανησυχώ??

ΥΓ: Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ως "Έλληνες το γένος" αυτούς που έχουν συνείδηση ελληνική. Όσο για τα γονίδια και για άλλα φασιστικά, απευθύνσου στις κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν από τα πενιχρά ταμεία τους αντίστοιχες έρευνες.

Profile  

PostPosted: 28 Jan 2009 16:17 

Can we get this last post deleted, calling a country by a derogatory name is an insult, even if its in the language of fascist's :??

Profile  

PostPosted: 28 Jan 2009 17:23 

Παρακαλώ καποιος adminstrator να σβησει το Σπίλο.
Οι κανονες του φορoυμ ειναι γνωστοι. Ας τους διαβάσει
και εαν θελει μπορει μετά να επανελθει.

(μετα να σβηστει και το παρον σχολιο)
ευχαριστώ

Μακεδονικοί χοροί και τραγούδια. Μακεδόνες σε στιγμές περηφάνιας και λεβεντιάς χορεύουν το χορό Πουστσσένο και τραγουδούν στη μακεδονική γλώσσα -Egejki Majiki και Lerinskite Sela- αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους πολλους επισκέπτες.
Χωριό Ρόσεν Λέριν (Σιταριά Φλώρινας) 9 Ιουλίου 2011, Πανμακεδονικό Αντάμωμα.

http://www.youtube.com/watch?v=kwCh8QJSbJQ

Profile  

PostPosted: 28 Jan 2009 17:31 

observer1 wrote:
vodenka wrote:
Που είναι ο Γκρουέφσκι η η εντολή του; Εκτός εάν εννοείται ότι στην ελληνική κρατική τηλεόραση ότι λέγεται και ότι προβάλλεται είναι ελεγχόμενο από τον ίδιο τον Καραμανλή όποτε για σας το ίδιο ισχύει και για τη Μακεδονία!
Ας φροντίσουν οι Έλληνες κυβερνώντες να αλλάξουν τους ρατσιστικούς νόμους του 1982 περί "Ελλήνων το γένος" (αυτοί που έχουν ελληνικά γονίδια) και μετά ας ασχοληθούν με το ρατσισμό στις ξένες χώρες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

Δηλαδή αγαπητή μου, πιστεύεις ότι αποδεικνύεται η μη εμπλοκή του Γκρούεβσκι? Ότι το εργάκι αυτό ήταν δημιούργημα απλά των "αρείων" Ντίμοβσκι και Πετροβσκα και λόγω της μεγάλης ελευθερίας του τύπου στη ΔτΜ (σε αντίθεση με τη δική μας) προβλήθηκε άνευ της έγκρισης του Νικόλα.

ΥΓ: Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ως "Έλληνες το γένος" αυτούς που έχουν συνείδηση ελληνική. Όσο για τα γονίδια και για άλλα φασιστικά, απευθύνσου στις κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν από τα πενιχρά ταμεία τους αντίστοιχες έρευνες.

A, τώρα δεν είναι το "γένος" αλλά η συνείδηση! Και πως αποδεικνύεται αυτό στις Ελληνικές Αρχές για να μπορεί κάποιος να πάρει Ελληνική εθνικότητα (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ);
Εσύ είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά τα "πιστεύω" σου δεν είναι "εντολές" προς τους άλλους: ο καθ' ένας πιστεύει ότι θέλει. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, άλλοι πάλι ότι δεν υπάρχει. Θα ήταν βλακεία να προσπαθήσουν οι μεν να πείσουν τους δε.
Οι μελέτες των γονιδίων είναι πολύ χρήσιμες σε πολλά πεδία όχι όμως στο να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε "ράτσες" (ανώτερες, κατώτερες, καθαρές, μπασταρδεμένες): αυτό το κάνουν οι φασίστες όταν μιλούν για "ομογένεια" κάποιου λαού!

"Το θρυλικό "taxalia" εμπλέκει και τ' όνομα μου? Μήπως ν' ανησυχώ??"
Μπα, αυτό είναι το όνομα σου; Και το επώνυμο πιο είναι;

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 14:12 

vodenka wrote:
observer1 wrote:
vodenka wrote:

A, τώρα δεν είναι το "γένος" αλλά η συνείδηση! Και πως αποδεικνύεται αυτό στις Ελληνικές Αρχές για να μπορεί κάποιος να πάρει Ελληνική εθνικότητα (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ);
Εσύ είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά τα "πιστεύω" σου δεν είναι "εντολές" προς τους άλλους: ο καθ' ένας πιστεύει ότι θέλει. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, άλλοι πάλι ότι δεν υπάρχει. Θα ήταν βλακεία να προσπαθήσουν οι μεν να πείσουν τους δε.
Οι μελέτες των γονιδίων είναι πολύ χρήσιμες σε πολλά πεδία όχι όμως στο να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε "ράτσες" (ανώτερες, κατώτερες, καθαρές, μπασταρδεμένες): αυτό το κάνουν οι φασίστες όταν μιλούν για "ομογένεια" κάποιου λαού!

Κάνεις ένα βασικό λάθος. Όταν το ελληνικό κράτος διαχωρίζει (κακώς που το κάνει βέβαια) τους πρώην Έλληνες πολίτες που έχασαν την υπηκοότητα τους ως φυγάδες του Εμφυλίου πολέμου, το κάνει βάση της δράσης τους, της συμπεριφοράς τους και τον αυτοπροσδιορισμό τους και όχι βάση κάποιας ανύπαρκτης βάσης δεδομένων γεννετικού περιεχομένου. Ξέρεις καλά ότι υπάρχουν περιπτώσεις συγγενών που ο ένας επέστρεψε ως "Ελλην το γένος" και ο άλλος απορίφθηκε ως "μη Έλλην το γένος".
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολίτες σήμερα, κυρίως στα μέρη σου, πολλοί εξ αυτών είναι επιφανείς πολιτες, ακόμα και βουλευτές που έχουν συγγενείς "μη Έλληνες στο γένος" στην "άλλη πλευρά". Κι όμως το Ελληνικό κράτος τους θεωρεί "Έλληνες στο ένος". Είναι ή δεν είναι έτσι?

Το αληθινό ερώτημα (στο θέτω και πάλι) και ηθικό δίλλημα είναι αν πρέπει να χορηγηθεί ελληνική υπηκοότητα ή όχι σε κάποιους που αποδεδειγμένα δρουν ανθελληνικά.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμμένα άτομα για παράδειγμα, που κατ' εμέ τους αξίζει να μην τους επιτραπεί ουτε να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και υπάρχουν άλλοι δυστυχώς που στερούνται αυτού του δικαιώματος απλά γιατί εξέφρασαν απλά μία σαφή μη Ελληνική συνείδηση και τίποτε άλλο.
Κάποιον για παράδειγμα που βρίζει το σπίτι μου και την οικογένεια μου δεν τον θέλω στο σπίτι μου. Αν νομίζει ότι το σπίτι μου και είναι σπίτι του ας παει να βρει αλλού το δίκιο του. Εγώ δεν τον βάζω στο δικό μου σπίτι.

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 14:17 

Abecedar wrote:

ευχαριστώ

Μάλλον κι αυτός πίνει απ' αυτό που πίνει κι ο άλλος.... :D

ήθελα να του απαντήσω αλλα τώρα σβήστηκε το ποστ του. Τι κουζουλαδες έγραψε? Ότι ταξίδευε με το τρένο και σταμάτησαν κι έβαζαν-έβγαζαν πακέτα με ναρκωτικά μπρος στα μάτια των επιβατών?? :?
Δωσε και σε μένα ρε θείο.... :toast

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 19:14 

observer1 wrote:
vodenka wrote:
observer1 wrote:
vodenka wrote:

Κάνεις ένα βασικό λάθος. Όταν το ελληνικό κράτος διαχωρίζει (κακώς που το κάνει βέβαια) τους πρώην Έλληνες πολίτες που έχασαν την υπηκοότητα τους ως φυγάδες του Εμφυλίου πολέμου, το κάνει βάση της δράσης τους, της συμπεριφοράς τους και τον αυτοπροσδιορισμό τους και όχι βάση κάποιας ανύπαρκτης βάσης δεδομένων γεννετικού περιεχομένου. Ξέρεις καλά ότι υπάρχουν περιπτώσεις συγγενών που ο ένας επέστρεψε ως "Ελλην το γένος" και ο άλλος απορίφθηκε ως "μη Έλλην το γένος".
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολίτες σήμερα, κυρίως στα μέρη σου, πολλοί εξ αυτών είναι επιφανείς πολιτες, ακόμα και βουλευτές που έχουν συγγενείς "μη Έλληνες στο γένος" στην "άλλη πλευρά". Κι όμως το Ελληνικό κράτος τους θεωρεί "Έλληνες στο ένος". Είναι ή δεν είναι έτσι?

Το αληθινό ερώτημα (στο θέτω και πάλι) και ηθικό δίλλημα είναι αν πρέπει να χορηγηθεί ελληνική υπηκοότητα ή όχι σε κάποιους που αποδεδειγμένα δρουν ανθελληνικά.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμμένα άτομα για παράδειγμα, που κατ' εμέ τους αξίζει να μην τους επιτραπεί ουτε να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και υπάρχουν άλλοι δυστυχώς που στερούνται αυτού του δικαιώματος απλά γιατί εξέφρασαν απλά μία σαφή μη Ελληνική συνείδηση και τίποτε άλλο.
Κάποιον για παράδειγμα που βρίζει το σπίτι μου και την οικογένεια μου δεν τον θέλω στο σπίτι μου. Αν νομίζει ότι το σπίτι μου και είναι σπίτι του ας παει να βρει αλλού το δίκιο του. Εγώ δεν τον βάζω στο δικό μου σπίτι.

Θεωρώ (και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι) την τιμωρία δια της αφαίρεσης ιθαγένειας και δήμευση περιουσίας από τις πιο φασιστικές, απάνθρωπες και αντισυνταγματικές από όλες τις τιμωρίες, ακόμα και από την ποινή του θανάτου. Το κάθε κράτος έχει δικαίωμα να τιμωρεί κάποιον που έχει εγκλιματίσει και έχει προδώσει το Κράτος του οπίου είναι πολίτης, ειδικά σε καιρό πολέμου.
Αυτό το είδος τιμωρίας, όμως, είναι απαράδεκτο: μαζί με τον ένοχο για όποια εγκλήματα, τιμωρήθηκαν και οι οικογένειες τους, τα παιδιά τους. Δεν υπάρχουν συλλογικές ευθύνες όπως δεν υπάρχουν συλλογικές ποινές, σε ένα κράτος δικαίου.
Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την απλή έννοια της δημοκρατίας, τότε μη μιλάς καθόλου για δημοκρατία.

Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι μόνο το σπίτι των Ελλήνων το "γένος". Είναι το σπίτι και των Μακεδόνων και των Τούρκων και όλων των άλλων που αυτοπροσδιορίζονται αλλιώς, αλλά είναι Έλληνες πολίτες.

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 20:33 

observer1 wrote:
Abecedar wrote:

ευχαριστώ

Μάλλον κι αυτός πίνει απ' αυτό που πίνει κι ο άλλος.... :D

ήθελα να του απαντήσω αλλα τώρα σβήστηκε το ποστ του. Τι κουζουλαδες έγραψε? Ότι ταξίδευε με το τρένο και σταμάτησαν κι έβαζαν-έβγαζαν πακέτα με ναρκωτικά μπρος στα μάτια των επιβατών?? :?
Δωσε και σε μένα ρε θείο.... :toast

Ο spil πριν σκεφτεί να γράψει οτι έγραψε θα έπρεπε πρώτα να δει αυτό.

Μακεδονικοί χοροί και τραγούδια. Μακεδόνες σε στιγμές περηφάνιας και λεβεντιάς χορεύουν το χορό Πουστσσένο και τραγουδούν στη μακεδονική γλώσσα -Egejki Majiki και Lerinskite Sela- αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους πολλους επισκέπτες.

Profile  

PostPosted: 31 Jan 2009 23:05 

Τον τελευταίο καιρό στη Μακεδονία έχει δημιουργηθεί μια αγορά του "από Νότον κινδύνου".

Profile  

PostPosted: 01 Feb 2009 11:14 

Ποια Μακεδονία εννοεις? Αυτή των ελληναράδων της Θεσσαλονίκης που κινδυνεύει απο το "κρατος των Αθηνων"?
:idn

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 11:32 

Για να μιλάει για "από το Νότο κίδυνο", μάλλον μιλάει για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 15:58 

observer1 wrote:
Βοντένκα, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Ο Παπαθεμελής είναι "γνωστός και μη εξαιρεταίος" για τις μαλακίες του. Ως γνήσιος αντιεθνικιστής, δεν του τρέφω καμμία απολύτως εκτίμηση. Εξ αφορμής όμως του βίντεο που μου έδωσες, μπορώ να πω ότι ο Παπαθεμελής έθεσε ένα σαφές ερώτημα:
"Πρέπει το Ελληνικό κράτος να επιτρέψει την επιστροφή 100 χιλιάδων ατόμων όχι απλά μη-Ελλήνων αλλά και ανθελλήνων?".
Εν πάση περιπτώσει, η απάντηση σου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετη με το θέμα μας. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι γραφικοί περιορίζονται να ουρλιάζουνε σε περιφερειακά κανάλια και να πουλάνε βιβλία με τις απίστευτες εθνοκεντρικές θεωρίες τους (Λιακόπουλος κ.λ.π.) ενώ στη ΔτΜ τώρα πιά γίνεται επίσημη κρατική πολιτική.

http://www.youtube.com/watch?v=Oxtw4NRx ... re=related

Λάθος, έχουμε και βουλευτές που είναι σήμερα στην Ελληνική Βουλή, χάρη σε αυτά που πρεσβεύουν!

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 17:50 

vodenka wrote:
observer1 wrote:
Βοντένκα, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Ο Παπαθεμελής είναι "γνωστός και μη εξαιρεταίος" για τις μαλακίες του. Ως γνήσιος αντιεθνικιστής, δεν του τρέφω καμμία απολύτως εκτίμηση. Εξ αφορμής όμως του βίντεο που μου έδωσες, μπορώ να πω ότι ο Παπαθεμελής έθεσε ένα σαφές ερώτημα:
"Πρέπει το Ελληνικό κράτος να επιτρέψει την επιστροφή 100 χιλιάδων ατόμων όχι απλά μη-Ελλήνων αλλά και ανθελλήνων?".
Εν πάση περιπτώσει, η απάντηση σου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετη με το θέμα μας. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι γραφικοί περιορίζονται να ουρλιάζουνε σε περιφερειακά κανάλια και να πουλάνε βιβλία με τις απίστευτες εθνοκεντρικές θεωρίες τους (Λιακόπουλος κ.λ.π.) ενώ στη ΔτΜ τώρα πιά γίνεται επίσημη κρατική πολιτική.

Λάθος, έχουμε και βουλευτές που είναι σήμερα στην Ελληνική Βουλή, χάρη σε αυτά που πρεσβεύουν!

Δε βλέπω που είναι το λάθος μου. Ο Βελόπουλος είναι η επίσημη κρατική πολιτική?
Τελικά αν ταυτίζεις ποιοτικά τον ΛΑΟΣ και το Βελόπουλο με τον (πρωθυπουργό) Γκρούεβσκι και το (κυβερνών) κόμμα VMRO-DPMNE, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Στη ΔτΜ είναι ακριβώς σα να βγήκε ο ΛΑΟΣ (το κόμμα) στην κυβέρνηση.

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 18:08 

observer1 wrote:
vodenka wrote:
observer1 wrote:

Δε βλέπω που είναι το λάθος μου. Ο Βελόπουλος είναι η επίσημη κρατική πολιτική?
Τελικά αν ταυτίζεις ποιοτικά τον ΛΑΟΣ και το Βελόπουλο με τον (πρωθυπουργό) Γκρούεβσκι και το (κυβερνών) κόμμα VMRO-DPMNE, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Στη ΔτΜ είναι ακριβώς σα να βγήκε ο ΛΑΟΣ (το κόμμα) στην κυβέρνηση.

Είσαι σοβαρός; Πότε είδες τον Γκρούεφσκι να πουλά βιβλία στην τηλεόραση και να μιλάει για 100.000.000 γενετικά Έλληνες (η Μακεδόνες, τέλος πάντων); :roll:

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 19:49 

vodenka wrote:

Είσαι σοβαρός; Πότε είδες τον Γκρούεφσκι να πουλά βιβλία στην τηλεόραση και να μιλάει για 100.000.000 γενετικά Έλληνες (η Μακεδόνες, τέλος πάντων); :roll:

Ασφαλώς και δεν πουλά βιβλία ο Γκρούεβσκι. Άλλωστε είναι πρωθυπουργός, ενώ ο Βελόπουλος δεν είναι. Όμως για τους γνωρίζοντες τα πράγματα στη γείτωνα χώρα, είναι παραπάνω από αυτονόητο ότι βιντεάκια σαν το πρόσφατο δεν προβάλλονται στην κρατική τηλεόραση χωρίς τουλάχιστον την έγκριση του αν όχι την άμεση εντολή του. Πέραν όμως αυτού του συγκεκριμμένου, πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν κι άλλα σποτάκια στην κρατική κυρίως τηλεόραση, με την υπογραφή της κυβέρνησης που ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός του θα ήτανε "αστεία". Λέω γι΄αυτό με τον Μ. Αλέξανδρο και το άλλο με το γήπεδο. Σίγουρα δεν συνάδουν με την εποχή μας (21ος αιώνας) και τον τόπο (Ευρώπη). Είναι οφθαλμοφανές στον καθένα, ότι γίνεται μια γιγάντια προσπάθεια ανύψωσης του εθνικού φρονήματος με τρόπο συχνά ιλαρό. Με υπαιτιότητα και επιλογή της νέας ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, ήρθαν στο προσκήνιο δυνάμεις, φορείς και ιδέες που ως τώρα δρούσαν στο παρασκήνιο, στην ημιαφάνεια ή και στο περιθώριο. Αυτό όμως που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψης είναι η τρομοκράτηση και η δίωξη όσων τολμούν να εναντιωθούν σ' αυτήν την πολιτική. Λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλήσω πιό ανοικτά, αναφέροντας παραδείγματα και πηγές, έστω και αόριστα γιατί μπορεί να εκθέσω άτομα. Θα 'ρθει γρήγορα η ώρα που θα γυρίσει ο τροχός στη γείτωνα χώρα και ο "λαοφιλής ηγέτης" θα βρει τη θέση που του αξίζει.
Πάντως δε χρειάζεται πολλά κάποιος για να διαπιστώσει ότι ΔΕΝ υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση, στη σημερινή Δ.τ.Μακεδονίας. Αρκεί μόνο να γνωρίζει τη γλώσσα και να διαβάζει καθημερινά τον τύπο. Γρήγορα θα αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και άλλα μέσα, ασκούν πολύ πιο σκληρή αντιπολίτευση απ' ότι τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στη ΔτΜ. Η αντιπολίτευση περιορίζεται στις τιμές του γάλακτος που έταξε και δεν έπραξε προς τους γαλακτοπαραγωγούς, στα εγκαταλελημμένα δημόσια έργα, στις ελλείψεις στα νοσοκομεία και ως εδώ.
Στα "εθνικά" θέματα που είναι κυρίαρχα, ειδικά αυτήν την εποχή και ειδικότερα αναφορικά με την "στρατηγική εναντίον της Ελλάδας" που εγκαινιάστηκε με την αναρίχηση του νυν πρωθυπουργού στην εξουσία και εντάθηκε μετά το βέτο, δεν τολμάει κανείς να προβαλλει αντίρρηση. Για να είναι δημοκρατική μιά χώρα δε φτάνει να έχει 5-6 αναγνωρισμένες μειονότητες, με σχολεία κι επιγραφές στη γλώσσα τους. Αυτό είναι μία μόνο από τις πολλές παράμετρους της ποιότητας της δημοκρατίας σε μιά χώρα. Υπάρχουν πολλά άλλα...

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 20:16 

Εποχές δηλαδή αντίστοιχες του '92-'93 στην Ελλάδα. Τότε με τα κρατικά υποστηριζόμενα συλλαλητήρια; Τότε που δικαζόταν και καταδικαζόταν όποιος μοίραζε προκήρυξη που καλούσε σε αλλήλεγγύη προς το λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (περίπτωση μελών ΟΣΕ);

Πάντως, ναι μεν δεν είναι το μόνο κριτήριο δημοκρατίας το κατά πόσο ένα κράτος αναγνωρίζει τις εθνικές μειονότητες που, αλλά σίγουρα είναι και ένα από αυτά.

Profile  

PostPosted: 03 Feb 2009 21:15 

Το λάθος σου observer1 είναι ότι διυλίζεις τον κώνωπα (Δημοκρατία της Μακεδονίας) και καταπίνεις την κάμηλο (Ελλάδα).

Ο μακεδονικός λαός δεν πιστεύει, ευκολα, τις θεωρίες περί "μακεδονοειδή". Πιο ευκολα το πίστεψαν οι ελληνες.
Αν κάποιος πολιτικός κατέβει στις εκλογές με τέτοιες θεωρίες δεν θα έχει μέλλον λαμπρό όπως στην Ελλάδα.
Μπορεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας να είναι πιο φτωχή σε σχέση με την Ελλάδα αλλά ο
μακεδονικός λαός διατηρεί την αξιοπρέπειά του. Το μακεδονικό έθνος γνωρίζει πολύ καλά ότι πέτυχε την διεθνή του
αναγνώριση με βάση την αρχή του εθνικού αυτοπροσδιορισμού όπως ισχύει τα τελευταία 200 χρόνια και με βάση αυτές πορεύεται.
Στα κανάλια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν έχουν πέραση εκπομπές σαν αυτες που βλέπουμε στα ελληνικά.

Αντίθετα το ελληνικό έθνος είναι αυτό που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι γνήσιος απόγονος των αρχαίων ελλήνων ενω ταυτόχρονα
δεν έχει ιδέα για την αρχή του εθνικού αυτοπροσδιορισμού με την οποία αναγνωρίστικε και αυτό το ίδιο.
Θυμίζω τις θεωρίες όχι μόνον περί αρχαίας καταγωγής των σημερινών ελλήνων αλλά και τις θεωρίες περί ΕΨΙΛΟΝ
και περί εξωγήινης καταγωγής των ελλήνων και άλλα "ελληνοειδή". Αυτοί που τα λένε δεν είναι τόσο γραφικοί.
Γραφικοί θα ήταν εάν ο ελληνικός λαός δεν τους ψήφιζε.
Αυτοί οι γραφικοί με κάτι τέτοια κερδίζουν την ψήφο του ελληνικού λαού εδώ και χρόνια, κατέχουν σήμερα δημόσια
αξιώματα και βρίσκονται σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει ότι οι έλληνες τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν.
Για τον έλληνα πολίτη δεν είναι γραφικά αυτά που λένε.

Ένας από αυτούς σήμερα είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και ένας άλλος είναι δημοτικός σύμβουλος της Θεσσαλονίκης.
Χώρια ο νομάρχης ζορό. Το γεγονός ότι ο Λιακόπουλος σήμερα δεν κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα οφείλετε στο ότι δεν τον έχει
επιλέξει κάποιο κόμμα για υποψήφιο. Αν γίνει κάτι τέτοιο μέχρι και πρωθυπουργό τον βλέπω και αυτό, επίσης, δεν είναι ούτε
γραφικό ούτε αστείο για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.
Επίσης θυμίζω και το αμίμητο "όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια εμείς χτίζαμε Παρθενώνας" Υπουργός του ΠΑΣΟΚ τα έλεγε αυτά και τα πλήθη
παραληρούσαν.

Και στο φινάλε, μη ξεχνάμε ότι, ο έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για το χατίρι αυτών των ψηφοφόρων έβαλε το veto για να μη τυχόν χάσει καμία ψήφο.
Και τα πλήθη, της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, παραληρούσαν. Παρά λίγο να είχαμε και πλατεία Σαρκοζί.
Αυτό σημάινει ο έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είναι εξαρτημένος απο αυτή την μεγαλη κατηγορία ελληνων ψηφοφόρων.

Profile  

PostPosted: 10 Feb 2009 02:37 

observer1 wrote:

btw/ Τι είναι η φραπελιά???

Και τωρα κατι ασχετο.Η φραπελια δεν ειναι αυτη η παπαρια που θεραπευει τον καρκινο και καλα? :kooky

Ειχε γινει και ενας σχετικος ντορος πριν κατι χρονια νομιζω στην Ελλαδα.

Evelyn Beatrice Hall quoting Francoit Voltaire,The Friends of Voltaire 1906.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC