* Return to the MakNews.com Homepage *Macedonia Forum

Macedonian discussion forum for News and Macedonian affairs.
It is currently 22 May 2012 18:28

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Greeks who support RoM
PostPosted: 29 Jan 2009 01:06 

Όταν λέτε "στηρίζουν", τι εννοείτε;

Δεν έχουν πρόβλημα με το συνταγματικό όνομα;
Παραδέχονται ότι υπάρχει μια σημαντική εθνική μειονότητα στη ελληνικό κομμάτι της γεωγραφικής Μακεδονίας;
Σας συμπαθούν ακόμα και αν διαφωνούν μαζί σας;

Translation:
When you write "support", what do you mean?

They don't have a problem with the constitutional name?
They admit there is a significant national minority in the Greek part of geographical Macedonia?
They like you even though they disagree with you?

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 10:55 

Θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω τη δική μου πινελιά.
Εθνικά Μακεδόνα ονομάζω όποιον αυτοπροσδιορίζεται έτσι επειδή έτσι αυτοπροσδιορίζεται. Δε μ' ενδιαφέρει αν έχει αδερφό Έλληνα, θείο Βούλγαρο ή πατέρα Κογκολέζο. Δε μ' ενδιαφέρει ούτε το χρώμα του δέρματος του ούτε το DNA του.
Εμείς, οι Έλληνες και οι εθνικά Μακεδόνες, καθώς και οι λοιποί γείτονες μας, είμαστε "καταδικασμένοι" να συνυπάρχουμε. Είναι προς το κοινό ώφελος μας, να ξεπεράσουμε τα όσα μας χωρίζουν, να παραμερίσουμε τους εθνικισμούς, να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε μορφής αλυτρωτισμό, να αγνοήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον. Το κοινό μας μέλλον! Γιατί αν βγάλουμε τις παρωπίδες θα δούμε ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.
Πρέπει και οι δύο λαοί να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν αγαπά και υπηρετεί την πατρίδα του αυτός που προωθεί τα λεγόμενα "εθνικά ιδεώδη" αλλά αυτός που προωθεί το δίκαιο και την ευημερία του λαού του.
Η πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων αναφορικά με το λεγόμενο "μακεδονικό" ή "σκοπιανό" είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και άδικη. Λανθασμένη και άδικη είναι όμως και η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ας δείξουν επιτέλους οι λαοί ότι επιθυμούν τη φιλία μεταξύ τους κι ας την επιβάλλουν στις κυβερνήσεις τους.
Οι μειονότητες κάθε είδους, εθνικές, θρησκευτικές ή οτιδήποτε, πρέπει να τύχουν του σεβασμού και της αναγνώρισης από την πολιτεία. Όμως πρεπει και κάθε μειονότητα να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ενεργητικά ή παθητικά ως όχημα αλυτρωτισμού ενεργοποιώντας τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των άλλων.
Δε χρειαζόμαστε ήρωες ούτε "χαρισματικούς" ηγέτες και καθοδηγητές. Ούτε να διεκδικούμε την "κληρονομιά" και τη "δόξα" λαών που έζησαν πριν χιλιάδες χρόνια. Αυτά είναι για τους κομπλεξικούς. Χρειαζόμαστε ελεύθερο πνεύμα και καλή διάθεση.
Για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας.

ΑΜΗΝ

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 11:20 

Να συμπληρώσω επίσης, έστω κι αν αυτό ίσως εξυπακούεται από τα προηγούμενα λεγόμενα μου, ότι υποστηρίζω θερμά την εδαφική ακεραιότητα, την αυτόνομη ύπαρξη και την πρόοδο της ΔτΜ, ανεξαρτήτως της όποιας ονομασίας της. Στα σημερινά της όμως εδαφικά όρια αποκλειστικά.
Καταδικάζω απερίφραστα, όσους θεωρούν ως πρέπων και σωστό τη διάλυση ή/και το δαμελισμό της χώρας αυτής. Θεωρώ ηλίθια τα κυρύγματα των επισκόπων που ατιμάζουν τα ράσα τους (Άνθιμος), των δήθεν διανοούμενων και "ειδικών" και "ιστορικών" επί του θέματος που διακατέχονται από υπέρμετρο κόμπλεξ (Παπαθεμελής, Μέρτζος κλπ), των διορισμένων καθοδηγητών είτε είναι ημιμαθείς (Ευαγγελάτος) είτε συνειδητοί ψευδολόγοι (Βελόπουλος). Θεωρώ ως τη χειρότερη φάρα του έθνους μας, τους δήθεν πατριώτες, εθνικιστές, τύπου "Χρυσή Αυγή" κλπ που από την τύφλα τους και τον κομπλεξισμό τους αδυνατούν να κατανοήσουν ότι μόνο κακό κάνουν στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Στο ίδιο επίπεδο "εκτίμησης" τοποθετώ και άτομα όπως ο Γκρούεβσκι, ο Ντόνσκι, ο Στέφοβ. Στο ίδιο και χειρότερο επίπεδο εκτίμησης τοποθετώ όσους προβάλουν ιδέες και χάρτες της "Ενιαίας Μακεδονίας".

Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι σε πολλά σημεία συμφωνείτε και σε πολλά διαφωνείτε μαζί μου. Ε, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε σε όλα! Θα ήταν αν μη τι άλλο, πολύ μονότονο.

Profile  

PostPosted: 29 Jan 2009 19:26 

Quote:
Στο ίδιο επίπεδο "εκτίμησης" τοποθετώ και άτομα όπως ο Γκρούεβσκι, ο Ντόνσκι, ο Στέφοβ. Στο ίδιο και χειρότερο επίπεδο εκτίμησης τοποθετώ όσους προβάλουν ιδέες και χάρτες της "Ενιαίας Μακεδονίας".

Αυτοί όμως είναι ξένοι, όχι Έλληνες πολίτες. Μπορούμε να τους κάνουμε όπια κριτική θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τον δικό μας φασισμό γιατί "και αυτοί φασίστες είναι"!

Profile  

PostPosted: 30 Jan 2009 08:00 

vodenka wrote:
Quote:

Αυτοί όμως είναι ξένοι, όχι Έλληνες πολίτες. Μπορούμε να τους κάνουμε όπια κριτική θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τον δικό μας φασισμό γιατί "και αυτοί φασίστες είναι"!

Από κεκτημένη ταχύτητα και αντανακλαστικά, θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου, όμως ΔΕΝ μπορώ,

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Profile  

PostPosted: 31 Jan 2009 22:51 

observer1 wrote:

...ΑΜΗΝ

Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που λες. Ωραία βαλμένα, απλά και περιεκτικά.

vodenka wrote:

Αυτοί όμως είναι ξένοι, όχι Έλληνες πολίτες. Μπορούμε να τους κάνουμε όποια κριτική θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τον δικό μας φασισμό γιατί "και αυτοί φασίστες είναι"!

Το "και αυτοί φασίστες είναι" εμένα δε μου λέει τίποτα. Θεωρώ ότι οι Μακεδόνες αποτελούνε έθνος και η Μακεδονική γλώσσα είναι μια αυθύπαρκτη γλώσσα, και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούνε πολιτικά μέτρα από την Ελλάδα ώστε να αλλάξει αυτό. Αυτή η άποψη μου δεν αλλάζει ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις "του άλλου".

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC